PRP Plasmahoito

PRP Plasmahoito (vampyyrihoito)

PRP (Platelet Rich Plasma) on luonnontuote omasta elimistöstä. Kyseinen hoito on injektiohoitoa asiakkaan omasta verestä. Kasvutekijät, jotka ovat erotettu asiakkaan verestä, injektoidaan ihoon, käynnistääkseen oman kehon uusiutumisprosessia. Kasvutekijät aktivoivat kollageeni tuotantoa, mikä näkyy ryppyjen vähentymisessä, ihon kiinteydessä ja ongelmien vähentymisessä.

Kyseinen hoito sopii niille, jotka vierastavat keinotekoisia aineita. Riskit saada allergiset vastaoireet ovat hyvin epätodennäköisiä.

PRP-hoidolla voidaan hoitaa esimerkiksi silmänympärysihoa. Silmien ympärillä oleva ihon on erittäin herkkä ja  niiden häiriintynyt mikroverenkierto johtaa silmänympärysihon tummenemiseen. PRP-hoito taas aktivoi mikroverenkiertoa vähentäen näin tummenemista.

PRP-hoitoa voidaan käyttää myös arpikorjauksissa, kroonisten haavojen hoidossa, ihon värin, laadun ja verenkierron kollageenisynteesin paranemisessa. Samalla myös raskausarpinen, ohut, rypistyvä tai auringon vaurioittama iho näyttää hoidon jälkeen paksummalta ja sileämmältä.Miten hoito toteutuu?


Huom! Jos hoitoalueella on aktiivinen tulehdus tai huuliherpes, hoito on mahdollista tehdä vain haavojen parannettua. 

Hoidossa potilaalta otetaan erikoisputkiloon verta niinkuin verikokeessakin. Sen jälkeen putkiloa sentrifukoidaan ja näin aadaan noin 5 ml PRP:tä. 


Kotihoito-ohjeet 

Niinkuin kaikissa muissakin injektiohoidoissa, tästäkin voi tulla mustelmia ja turvotusta.

Urheilu, sauna ja kuumat kylvyt ovat kiellettyjä kolme päivää hoidosta. Älä myöskään käytä kuorivia ihonhoitotuotteita 2 viikkoon hoidosta. Aurinkosuojaa on suositeltavaa suojakerroin 50. 

Plasma hoidon vaikutus alkaa noin kolmen viikon jälkeen hoidosta. Hyvän lopputuloksen varmistamseksi  on suositeltavaa toistaa hoito muutaman kerran kuukauden välein tehostamaan vaikutusta. Yleisimmin tehdään 3 hoitokertaa 4-6 viikon välein. Tulokset ova nähtävissä jopa kaksi vuotta.