HIFU

HIFU (Hight Focused Intense Ultrasound) on uusi veitsetön menetelmä kasvojen kohotukseen. Kohdistetulla ultraäänellä kudosta voidaan käsitellä huomattavasti tehokkaammin ja syvemmältä kuin muilla nykyisillä toimenpiteillä. Teknologia perustuu fokusoituun huipputehokkaaseen ultraääneen, joka kohdistetaan täsmällisesti haluttuun kohtaan ja syvyyteen (1,5mm, 3mm tai 4,5mm) vahingoittamatta ihoa. HIFU nostaa kudoksen lämpötilaa ja stimuloi kollageenin uudistumista mikä kiristää löystyneitä kimmosäkeitä ja lisää kollageenin tuotantoa. Lisääntynyt kollageenin tuotanto näkyy ihonkiinteytymisenä. Hoito on lähes kivuton.


HIFU kutistaa ja kiinteyttää ihoa ilman kirurgisia toimenpiteitä


HIFU hoito sopii henkilöille, jotka harkitsevat kasvojen kohotusta, mutta eivät ole valmiita kirurgisiin toimenpiteisiin. HIFU hoidolla saa näkyviä tuloksia nopeasti eikä siinä tarvita pitkää toipumisaikaa hoidosta. HIFU:n jälkeen voi heti palata normaaliin elämään. Parhaiten HIFU toimii aikuisilla, joilla on vielä jäljellä ihon luontaista kimmoisuutta, mutta iholla näkyy jo ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä. HIFU-hoidolla voidaan käsitellä erityisesti kasvojen, kaulan ja dekolteen alueita. Hoitoa voi tehdä myös vartalolle kuten alleille tai vatsan iholle. HIFU-hoidon tulokset näkyvät osin välittömästi, mutta todellisen lopputuloksen näkee vasta jopa kahden kuukauden kuluttua hoidon tekemisestä. Hoidon teho on pitkäkestoinen, vaikutukset puolipysyviä, ja saattavat kestää jopa useita vuosia. Jo yksi hoitokerta voi riittää. Hoitoon on mahdollista tulla uudestaan 3kk päästä ensimmäisen hoidon tekemisestä. Hoito voidaan toistaa tarvittaessa 3 kuukauden välein, 2-3 kertaa samalle alueelle ja ylläpitohoito voidaan tehdä 1-2 vuoden välein. 


Kenelle hoito sopii?

HIFU on varteenotettava vaihtoehto henkilöille, jotka harkitsevat kasvojen kohotusta, mutta eivät ole valmiita kirurgisiin toimenpiteisiin. Hoito sopii kaikille, jotka kokevat kiinteyden hävinneen ja juonteiden syventyneen kasvoilla. Naisilla erityisesti vaihdevuosi-iässä ihossa saattaa tapahtua isoja muutoksia, ja yleensä tässä vaiheessa hakeudutaan HIFU-hoitoon. Hoidossa kohdistetaan erittäin tehokasta, tarkasti kohdistettua ultraääntä kudoksiin, joita käsitellään myös ns. perinteisissä kirurgisissa kasvojenkohotuksissa. 

Parhaiten hoito toimii aikuisilla, joilla iho ei ole vielä menettänyt luontaista kimmoisuuttaan, mutta joka jo alkaa näyttää ikääntymisen merkkejä. Paras hoitotulos saadaan 40-60-vuotiaille naisille, joilla on edelleen runsaasti kollageenia kudoksessa. 

Hoito sopii erittäin hyvin mm. roikkuvien poskien ja leuanalusihon sekä kulmien kohotukseen. Esim. Otsan alueen käsittely saa aikaan otsan ihon kiristymisen, joka puolestaan nostaa kulmakarvoja aikaansaaden näin piristyneen ilmeen. Leuanaluksen hoidolla voidaan kiinteyttää ja pienentää kaksoisleukaa. 


Hoidon edut 

Pysyvän ja nopean lopputuloksen lisäksi HIFU-hoitoprosessi on miellyttävä ja turvallinen. Koko hoitoon kuluu noin 60 minuuttia ilman puudutusta, nukutusta tai kipua, eikä se vaadi palautumisaikoja.  Hoidon jälkeen on heti mahdollista käyttää kosmeettisia tuotteita ja meikkiä. HIFU:lla ei ole haittavaikutuksia ja se on huommattavasti RF-hoitoa tehokkaampi. HIFU on hyvä ratkaisu ihon velttouden ja ryppyjen hoitoon, ja sitä voidaan käyttää yhdessa myös muiden menetelmien kautta (esim. LED- ja radiofrekvenssihoidot)


Vasta-aiheet eli kontraindikaatiot 

> Sydämentahdistin tai vastaava elimistössä oleva elektroninen laite

> Raskaus

> Suun kautta nautittu isotretinoniinihoito (Accutane/Roaccutane/Oratane)

> Täyteainehoidot tai implantit kasvojen alueella

> Sydän- tai kilpirauhaussairaudet

> Avohaavat tai leikkaushaavat, jotka eivät ole täysin parantuneet

> Syöpäsairaudet 

> Epilepsia

> Kasvokirurgista toimenpiteistä oltava 12 kk aikaa

> Paha, tulehtunut akne

> Ruusufinni

> Koholla olevat luomet (kierretään)