Botuliinihoidot

Mikä on Botuliihoito?

Lihakseen injektoitu botuliini heikentää lihaksien liiketoimintaa. Ainetta annostellaan äärimäisen pieninä pitoisuuksina ryppyjä aiheuttaviin lihaksiin. Tuloksena kasvojen rypyt ja uurteet tasoittuvat.

Botuliinihoidolla voidaan kohottaa myös kulmakarvoja ja otsaa tai nostaa suupielen alaspäin suuntautuvaa asentoa ja korjata tästä aiheutuvaa suupielen uurretta. Asiatuntijan tekemä botuliinihoito on nopea ja vaivaton. Ainetta annostellaan erittäin ohuella neulalla kyseisiin ikämuutoksia ja uurteita aiheuttaviin lihaksiin.


Botuliinihoidon kotihoito-ohjeet

Botuliinihoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä sivuvaikutuksia:

>  Lievä punoitus

>  Mustelma

>  Lievä turvotus

Kaikki nämä ovat tavallisia pistosten jälkeisiä reaktioita. Ne ovat väliaikaisia ja häviävät muutamassa päivässä. Jos oireet jatkuvat, ota yhteyttä botuliinihoidon tekijään.

Botuliinihoidon tulokset alkavat näkyä vasta 4-7 vuorokauden kuluttua hoidosta. Lopputulosta voi arvioda aikaisintaan kahden viikon kuluttua hoidosta. 

Vältä koskettelemasta hoidettua aluetta hoitoa seuraavan kuuden tunnin aikana. Sen jälkeen voit pestä alueen normaalisti vedellä ja puhdistustuotteilla. Kevyen meikin voi levittää käsittelyalueelle heti toimenpiteen jälkeen. Älä käytä luomukosmetiikkaa ensimmäisinä päivinä.

Älä altista käsiteltyä aluetta kuumuudelle tai liialliselle kylmyydelle enne kuin turvotus ja punoitus ovat hävinneet. Vältä urheilua ja kovaa fyysistä rasitusta 24 tuntia hoidon jälkeen. Älä kohdista hoitoalueelle painetta (esim. hieronta, kasvojen puhdistusharjat, painelu) ensimmäisen viikon aikana. 

Asetyylisalesyylihappoa sisältävä lääkkeet (esim. aspiriini) ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmientai verenvuodon ilmenemistä injektiokohdassa. Veren hyytymistä estävien lääkkeiden ja lisäravinteiden käytössä kannattaa pitää muutaman vuorokauden mittainen tauko ennen botuliinihoitoa ja hoidon jälkeen. Myös alkoholin nauttimista kannattaa välttää hoitoa edeltävinä päivinä sekä hoitoa seuraavan viikon aikana. Kofeiinin nauttimista on hyvä rajoittaa 4-6 tuntia botuliinihoidon jälkeen. 


Kuinka kauan vaikutus kestää?

Botuliinin vaikutus on väliaikainen. Vaikutukset kestävät 2-12 kuukauden ajan. Tuloksia voidaan ylläpitää seurantakäsittelyn avulla. Yleensä seurantakäsittely tehdään kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Jatkossa seurantakäsittelyjä tarvitaan yleensä harvemmin kuin hoitoja aloitettaessa.