Timanttihionta

Mikä on timanttihionta?

Timanttihionta on ihon käsittelytapa, joka poistaa kuolleita ihosoluja ja hilseilevää ihoa sekä stimuloi verenkiertoa. Puhtaampi, tasaisempi ja sileämpi iho näkyy ja tuntuu konkreettisesti jo yhden kuorintakäsittelyn jälkeen.


Hoito kestää noin 60 minuuttia.


Ihon pinnalle kertyy ihon uusiutumisesta johtuen jatkuvasti kuollutta ihosolukkoa, joka tekee ihon pinnasta epätasaisemman, himmentää sen väriä ja vaikeuttaa hoitoaineiden imeytymistä. Arkielämässä tämä näkyy usein siten, että iho näyttää samealta tai kirjavalta, meikki ei levity tasaisesti ja ihon pinnalla on näkyvää hilseilyä.
Ylimääräinen solukerros on onneksi kuitenkin poistettavissa kuorinnalla. Timanttihionta poistaa kuollutta ihosolukkoa tehokkaasti ja parantaa ihon luonnollista uusiutumisprosessia.


Huom! Tehokkainta timanttihionta on sarjahoitona, varsinkin silloin kuin yritetään saavuttaa näkyvämpää tulosta. Sarjahoitoa tehdään yleensä 4-6 kertaa viikoin välein.


Kotihoito-ohjeet timanttihionnan jälkeen


> Auringonvaloa tulisi välttää ensimmäiset kolme päivää, koska ihon luonnollinen suojakerros on kuorittu pois.

> Ihoa tulisi suojata ja kosteuttaa hyvin, sillä toimenpiteen jälkeen saat kaikki tehoaineet imeytymään ihoosi paremmin.

> Ihoa kannattaa huuhdella kylmällä vedellä.

> Parempi olisi välttää meikin käyttöä, jotta ihosi pystyisi hengittämään.

> Saunaa ja muita kuumia paikkoja tulisi välttää viikon verran. 

> Hyödyntämällä ihon kuorintaa voit antaa ihollesi tehoaineita ja lisätä naamioiden käyttökertoja.


Missä tilanteissa timanttihiontaa ei voi tehdä?


> Kun olet käyttänyt voimakkaita kuorintoja  tai A-vittamiinipitoisia voiteita viimeiseen kuukauteen. Aknelääkitys "Roacutan" on myös sellainen, että toimenpidettä ei voi tehdä. 

> Kortisonilääkitys

> Herpes tai muu aktiivinen tulehdus

> Psoriasis